Front office

Workshops en trainingen:


Slim Schadebegroten

Tijdsduur: 1 dag of middag/avond

De schadebegroter/calculator bepaalt hoe een schade herstelt gaat worden, wat vervangen/wat herstellen. Dus ook hoe vervangen, hoe herstellen en welke onderdelen moeten worden besteld. Daarmee ontwikkeld hij/zij een ‘aanvalsplan’ om de schade te herstellen. De calculator is bekend met de werkplaatscapaciteit in Mens en Equipment. Daarmee kan hij/zij de schade inplannen en weet hij/zij of en wat er moet worden uitbesteed. Om dit aanvalsplan juist en volledig samen te kunnen stellen heeft hij/zij de reparatie-informatie van de autofabrikant (RMI) nodig en moet hij deze informatie kunnen zoeken, vinden, lezen en interpreteren. In dit aanvalsplan moeten alle gegevens en informatie zitten voor een efficie╠łnte en succesvolle doorstroming in het schadeherstelproces. Kortom, de schadebegroter heeft grote invloed om van een werkorder een ‘moneymaker’ of een ‘money loser’ te maken.

Enkele topics die in deze hands-on training aan bod komen:

  • Het schadeherstelproces;
  • Bepalen van de herstelprocedure van een schadeobject, wat de-/monteren, wat vervangen, wat herstellen, wat uitbesteden, ;
  • Bepalen welke informatie er nodig is; Wie heeft welke reparatie-informatie nodig? En wanneer?
  • Waar vindt ik de reparatie-informatie (RMI)?;
  • Het aanmaken van accounts op het service portal van de autofabrikant of andere provider;
  • Zoeken, vinden, lezen en interpreteren van reparatie-informatie (RMI);

 

* Hands-on workshop: Maximaal 8 deelnemers. Iedere deelnemer met een eigen PC/laptop, want we gaan daadwerkelijk aan de slag met de RMI op service portals.

Schakel Willy Sprockel in voor trainingen


 
Anti-spam
Typ bovenstaande code over.